Waarom zijn Ajwa dadels gezond?

Ajwa dadels kopen

Een dadel is een vrucht die groeit aan de dadelpalm. Deze vruchten groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. Zoals eigenlijk alle vruchten zijn ook Ajwa dadels erg gezond en kan dagelijks geconsumeerd worden. Deze dadels zijn voornamelijk populair is bepaalde culturen en wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten. Ajwa dadels staan bekend om hun medicijn achtige effecten op het menselijk lichaam. Ook in Westerse landen begint de dadel een steeds populairder vrucht te worden. Heb jij het al een keer geprobeerd? Zo niet, ga dan snel Ajwa dadels kopen

Ajwa dadels kopen

Herkomst

Ajwa dadels komen oorspronkelijk uit Al-Madinah uit Saudi Arabië. Daarom is het ook erg populair onder de Moslims. Zelfs in de Islamitische literatuur worden de voordelen nadrukkelijk beschreven en is daarom een erg gewilde vrucht. Tevens is het een relatief duur product. In Nederland kan je het vergelijken met bosbessen of frambozen. De kleur van de dadels varieert van donkerrood tot donkerbruin en is in verschillende soorten en groottes te krijgen. De specifieke Ajwa dadel groeit alleen in Medina en is nergens anders te verkrijgen. Gelukkig kunnen we dankzij globalisering deze zoete vruchten importeren uit Saudi-Arabië. Daarnaast zijn er ook verschillende variaties waarbij mensen een eigen wending aan hebben gegeven. Denk daarbij een dadel met een walnoot of chocolade dip. 

Kopen

Wil je ook Ajwa dadels kopen? Dat kan tegenwoordig in steeds meer winkels in Nederland. Naast bijvoorbeeld Turkse en Marokkaanse supermarkten beginnen grote supermarktketens in Nederland ook dadels te verkopen. Denk daarbij aan Albert Heijn, Supercoop en Jumbo.