De Raat heeft een ruim assortiment aan kluizen, zowel inbraakwerende kluizen als brandwerende kluizen. Hieronder de verschillende mogelijkheden van De Raat kluizen:

De Raat Kluizen zonder waardeberging

De kluizen uit de serie privékluizen Domestic zijn eenvoudige maar fijne kluizen zonder waardeberging. Deze kluizen beschermen tegen inbraak maar zijn niet brandwerend. De Raat Domestic kluizen worden veelal gekocht door particulieren om belangrijke documenten en spullen in op te bergen. De Domestic De Raat kluizen zijn er in verschillende groottes en er zijn zowel kluizen die met een sleutel bedienbaar zijn als elektronisch. Populair is vooral de Domestic 2535 E en de Domestic Deposit 2535 E (deze heeft een gleuf in de kluis om briefgeld door heen te gooien).

De Raat kluizen met waardeberging 

Onder De Raat kluizen met waardeberging zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn kluizen met een waardeberging € 5000 geld/ € 9000,- kostbaarheden maar ook kluizen onder de categorie € 10.000 geld/ € 20.000 kostbaarheden en € 25.000 geld/€ 50.000 kostbaarheden. De indicatie waardeberging geeft aan tot hoeveel contant geld of kostbaarheden gedekt wordt door de verzekeraar wanneer dit geld in de inbraakwerende kluis (welke verankerd is volgens de voorschriften) is opgeborgen in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. U dient echter wel met uw verzekeraar te bespreken in hoeverre zij geld en kostbaarheden dekken en of de indicatie waardeberging hoger of lager ligt dan vooraf bepaald. De Raat kluizen met waardeberging zijn ook brandvertragend. In grootte zijn er verschillen en ook de bediening, met een sleutel of elektronisch. De DRS Combi-fire van de Raat kluizen is vooral populair bij particulieren en bedrijven, deze hebben een waardeberging van € 5.000 geld/€ 9.000 kostbaarheden. 

Weet u niet welke kluis voor u geschikt is dan kunt u via de website van haverkampshop.nl de keuzehulp gebruiken.