Houdt je voertuig veilig met ballast producten!

ballastproducten-logo

Wanneer je op het platteland werkt heb je er in alle waarschijnlijkheid al wel eens een keer last van gehad. Namelijk dat je tractor een zware maaier moet dragen waardoor heel het balans van de tractor verkeerd zit. Zo kan bijvoorbeeld de voorkant van je tractor omhoog komen wanneer je aan het rijden bent. Het is in dit geval goed om dan ballast producten aan te schaffen om er zo voor te zorgen dat de tractor in balans blijft. Op deze manier kan je namelijk gewoon rijden zonder dat de voorkant omhoog komt wanneer je een keertje gas moet geven. Dit is dus niet alleen fijner en sneller, maar dit is vooral ook een stuk veiliger wanneer je weer moet gaan maaien.

ballastproducten-foto

De bouw

Niet alleen op het platteland wordt er gebruik gemaakt van verschillende ballast producten om bijvoorbeeld een tractor in balans te houden. Er wordt namelijk in de bouw ook veel gebruik gemaakt van deze producten. Deze worden vooral gebruikt bij machines die zelf veel gewicht moeten verplaatsen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan een hijskraan. Deze moet ontzettend veel gewicht naar boven of beneden hijsen en hierdoor is de machine dus genoodzaakt om extra ballast onderaan te hebben. Wanneer dit niet gebeurd kan het namelijk zijn dat de hijskraan het niet meer huid en omvalt.

Verschillende producten

Als je op zoek bent naar verschillende soorten ballast producten dan is het goed om te kijken wat het handigste is voor de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld ballast loodkorrels, ballast lood blokken of ballast staal in zakken. Wat voor een soort product je gebruik kan essentieel zijn voor wat voor een werk je gaat verrichten. Het is voor heftruck namelijk handiger om loodkorrels te gaan gebruiken dan om hier veel ballast staal op te gaan leggen.