RESCUE-S06-SCHUIMBLUSSER-BIO-6-LTR-300x300

We hebben allemaal het gezegde “better safe than sorry” gehoord, maar hoeveel van ons nemen daadwerkelijk de extra stap om op elke situatie voorbereid te zijn? Investeren in een verbanddoos en brandblusser is een essentiële manier om jezelf, je gezin en je bezittingen veilig te houden. Laten we eens kijken waarom ze allebei zo belangrijk zijn en waar je ze kunt kopen.

Belang van EHBO-kits

Ongelukken gebeuren, dus is het het beste om voorbereid te zijn op alles wat op je pad komt. Een EHBO-doos is essentieel voor het verlenen van medische basisbehandeling bij kleine noodgevallen. Hij moet artikelen bevatten als verband, antiseptische doekjes, gaasjes, plakband, een schaar, latex handschoenen, een pincet, veiligheidsspelden, enzovoort, en ook vrij verkrijgbare medicijnen als aspirine of ibuprofen. Door deze spullen bij de hand te hebben kun je snel en effectief reageren in een noodsituatie.

Cohesief-elastisch-fixatiewindsel-4-m-x-8-cm-300x300

Het belang van brandblussers

Brandblussers zijn een onmisbaar item voor elk huis of bedrijf. Ze zijn ontworpen om kleine branden snel te blussen voordat ze uit de hand lopen. Er zijn verschillende soorten brandblussers verkrijgbaar, waaronder waternevel (ideaal voor elektrische branden), schuim (perfect voor vloeistofbranden), kooldioxide (ideaal voor brandbare gassen) en droog poeder (het beste voor brandbare materialen). Bewaar er een op een gemakkelijk bereikbare plaats waar je snel bij kunt als het nodig is.

Waar te koop

Je kunt zowel verbanddozen als brandblussers kopen bij de meeste bouwmarkten of online winkels zoals Amazon of eBay. Zorg er wel voor dat je goed naar de inhoudsopgave kijkt om er zeker van te zijn dat de kit alles bevat wat je nodig hebt om veilig te blijven in geval van nood. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte en de inhoud van de kits; maar de meeste basiskits variëren van $15 – $30 per stuk, waardoor ze een grote waarde hebben voor zo’n belangrijke aankoop!

Niemand denkt graag aan ongelukken, maar het is altijd beter om voorbereid te zijn voor het geval er toch iets gebeurt. Investeren in een EHBO-kit en brandblusser is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft mocht er iets misgaan. Wacht niet tot het te laat is – koop er vandaag nog een! Met tal van opties die online of bij plaatselijke bouwmarkten verkrijgbaar zijn, is er geen excuus om deze essentiële voorwerpen niet altijd bij de hand te hebben!