Laser hair removal and cosmetology. The girl removes hair on her arm with a laser. Cosmetology hair removal procedure. Laser hair removal and cosmetology. Cosmetology and SPA concept

We kennen ze allemaal die vervelende ongewenste haren en vele mensen hebben last van dit soort haartjes. Daarom bestaan er allemaal manieren om jezelf op plekken waar haar ongewenst is te ontharen. Denk hierbij aan harsen of epileren, maar er zitten een paar grote nadelen aan. Bij harsen, epileren en scheren moet je namelijk veel werk ondergaan om ongewenste haartjes weg te krijgen, Natuurlijk is harsen effectiever dan bijvoorbeeld scheren, maar het is dan ook weer een stuk duurder. Om te harsen moet je namelijk een harsing kit kopen en dat kost uiteindelijk veel geld omdat de haartjes blijven terugkomen. Een laserbehandeling is in dit geval de oplossing. Laserbehandelingen zorgen namelijk voor een permanente ontharing, met deze behandeling ben je eindelijk van deze haartjes af. Laser ontharen Utrecht is ook zeer aangeraden voor laseren Utrecht (laserbehandeling in Utrecht).

Hoe werkt een laserbehandeling?

Een laser inschakelen om ongewenste haartjes te verwijderen is meestal wel wat duurder en intensiever dan de gewone ontharingsmethodes. Terwijl bij harsen en epileren de haartjes uit de wortel worden getrokken, wordt de laser juist gericht op de wortel zelf. Een laser is namelijk eigenlijk licht met een bepaalde golflengte. Een hoge golflengte is effectief tegen rimpels of littekens, terwijl een lage golflengte juist kan helpen bij spataders. Een nog lagere golflengte heeft dan weer invloed op je haar. De laserstraal werkt in op het melanine van de ongewenste haartjes. Het pigment wordt verhit en werkt als warmtegeleider om zo door te dringen tot de haarwortel. Door de warmte wordt de wortel verschroeid, waardoor er dus geen haar meer uit kan gaan groeien.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een laserbehandeling gaat meestal als volgt in zijn werk: De zone die wordt behandeld, wordt eventueel ingesmeerd met een laagje transparante gel. Dit hangt natuurlijk af van het soort laser dat gebruikt gaat worden, De intensiteit van de laser wordt vervolgens ingesteld en je krijgt een bril die je ogen tegen eventuele lichtflitsen beschermen. De kop van de laser glijdt dan over je huid en er wordt dan ongeveer elke seconde geflitst: het laseren gaat met andere woorden vrij snel. De huid kan na de behandeling wel licht geïrriteerd raken, verder kan het ook zo zijn dat als je voor de behandeling bent gaan zonnen er pigmentvlekken kunnen ontstaan. 

Het resultaat

Bij een laserbehandeling is er zo goed als altijd resultaat, maar het kan soms even duren voordat dit te zien is. Ongeveer na zo’n twee weken vallen de haartjes uit. Er is helaas ook een kans dat de haartjes met beschadigde haarzakjes nog even kunnen terug groeien, maar daarna wel gewoon uitvallen. Na ongeveer zes tot acht behandelingen is dikwijls 80% tot 90% van de haartjes weg.