Waarom naar de sportschool gaan?

sportschool Gouda

Sportscholen zijn altijd belangrijk geweest maar na de corona pandemie zijn ze nog waardevoller geworden. We zijn bewuster geworden over onze gezondheid en weten hoe belangrijk het is een goede weerstand en sterke immuniteit te hebben tegenover virussen en bacteriën. Elke stad heeft meerdere sportscholen. Daar is sportschool Gouda ook een van. Daar kunnen voornamelijk vrouwen terecht om te sporten. 

sportschool Gouda

Ongezonde levensstijl

Tegenwoordig doen we steeds meer dingen op de luie manier. Contacten leggen gaat via de smartphone, elkaar spreken gaat via de smartphone, boodschappen doen gaat met de auto en een verdieping omhoog gaan gaat met een roltrap of lift. We worden met z’n allen luier en dit heeft ook zeker effect op ons levensstijl. Ook onze voeding bevat steeds vaker chemicaliën en fastfood wordt steeds populairder, ook in de supermarkten. Dit is ook te zien in het aantal mensen met overgewicht en kampen met obesitas. Daarom zijn organisaties zoals sportschool Gouda steeds belangrijker voor ons, want in ons dagelijks leven komen we simpelweg niet meer aan de nodige beweging. In Nederland kampt ongeveer 17% van de totale bevolking met overgewicht en bij ouderen boven de 75 is dit percentage zelfs 56%. Dit is steeds groter wordende probleem en moet snel aangepakt worden. 

Voordelen van bewegen

Voordelen van bewegen bij bijvoorbeeld sportschool Gouda is van groot belang. Zo zorgt sporten voor lichamelijke en mentale fitheid. Daarnaast gaat het stress tegen en zorgt voor een goede stofwisseling. Ook versterkt sporten de immuniteit en weerstand. Ten slotte zorgt sporten voor een beter bloedcirculatie.