Wat is de huidige oud ijzer prijs?

123oudijzerprijs-logo

Natuurlijk denken veel mensen wel eens, misschien is het tijd om die kapotte wasmachine een keer weg te doen. Repareren heeft geen nut omdat je al een nieuwe hebt gekocht, maar weggooien is zonde want je weet namelijk dat de metalen die erin zitten ook geld waard zijn. Hoe kun je er dan nog voor zorgen dat je hier geld voor krijgt? Je kunt het in ieder geval niet gaan verkopen als een wasmachine want hij is kapot. Wat je wel kunt doen is contact opnemen met een bedrijf dat oud ijzer koopt en op die manier er toch nog geld voor krijgen. Dit is ook erg slim om te doen, maar wat is dan de oud ijzer prijs? Dat is ook belangrijk om te weten. Waar je rekening mee moet houden is dat je lang niet het geld krijgt wat je voor de wasmachine hebt betaald. Je betaald namelijk ook voor het merk en alles technologie die erbij komt kijken. Nu krijg je alleen het geld voor het ruwe metaal wat er in zit. Mocht er bijvoorbeeld koper in zitten dan zul je hier het meest voor krijgen. Hier wordt vaak wel meer dan vier euro per kilo voor neergelegd.

123oudijzerprijs-foto

Speciale metalen

Veel mensen zullen ook wel bekend zijn met de normale metalen zoals koper en aluminium, maar je hebt ook speciale metalen die op een andere manier moeten worden verwerkt. Hiervoor heb je ook bedrijven die zich daarin specialiseren. Zo zul je dus ook merken dat je hier alleen maar specifieke dingen zoals een accu van een accu kunt brengen. Dit komt ook omdat er in een accu ook zuur zal zitten waarmee je moet oppassen. Dit is erg schadelijk wanneer het op je huid komt, maar is ook zeer schadelijk voor de natuur en moet dus zorgvuldig worden verwijderd. De oud ijzer prijs zal echter wel hetzelfde zijn voor de metalen die erin zitten omdat je namelijk het geld krijgt voor het rauwe metaal.

Sorteer je metaal afval

Mocht je dan een goede oud ijzer prijs willen ontvangen dan is het aan te raden om alles netjes te sorteren. Geef je een grote stapel metaal waar alles door elkaar ligt dan krijg je een algemene prijs die vaak lager is dan dat de metalen waard zijn. Sorteer je alles netjes, dan kun je per metaal soort kijken wat ze ervoor geven en zo er dus ook voor zorgen dat je dus echt de waarde krijgt die het heeft.